Ο χωρικός

Ο χωρικός
Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτζαμπάσηδες πολιτικοί ή πολιτικές μαριονέτες της «αλληλέγγυας» Ευρώπης;

Στην επανάσταση του ΄21 σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι κοτζαμπάσηδες.

Κοτζαμπάσηδες ήταν η οικονομική ολιγαρχία της εποχής της επανάστασης του ΄21, που βρισκόταν σε άριστη συνεργασία με τον κατακτητή και μοιράζονταν μαζί του την τοπική εξουσία και διοίκηση. Έπαιζαν τον ρόλο του εγχώριου εντεταλμένου, ο οποίος λειτουργούσε πάντοτε για το συμφέρον του κατακτητή και φυσικά για το δικό τους συμφέρον.

Εξ ‘ου και ο τίτλος που είχαν οικειοποιηθεί και αποδεχθεί, που στα τούρκικα είναι ο κοινοτάρχης και γενικότερα ο αυταρχικός προύχοντας του τόπου.

Την προσκυνημένη αυτή τάξη, τότε την αποκαλούσαν «χριστιανούς τούρκους», και η συμπεριφορά τους ήταν η ίδια με τον τούρκων αγάδων. Φορούσαν τούρκικες γούνες, είχαν  φίλους τούρκους και πάντοτε τους συνόδευαν ένοπλοι μισθοφόροι, για την επιβολή της τάξης.

Το σημαντικότερο όμως όλων, ήταν ότι δεν τους απασχολούσε η ανεξαρτησία της Ελλάδας και κατά βάθος προσπαθούσαν να αποδυναμώσουν τους καπεταναίους, διότι σε περίπτωση ελευθέρωσης της Ελλάδας, αυτόματα θα χάνονταν όλα τα προνόμια που είχαν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της τουρκικής κυριαρχίας.

Υποχρεώθηκαν όμως, με την επανάσταση του ΄21 να ακολουθήσουν τον ξεσηκωμό, ελπίζοντας ότι θα αντικαταστήσουν σε όλα τους τούρκους και θα διατηρήσουν τα προνόμια και τα αξιώματα τους και μετά, με την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες που βρίσκονταν σε κατάσταση δουλείας μέχρι τότε, θα εξακολουθούσαν να ήταν σκλάβοι Ελλήνων και όχι τούρκων.

Περιγράφοντας με σαρκασμό ιστορικός της εποχής, «Όταν οι κοτζαμπάσηδες μιλάνε για ελευθερίες δεν είναι για να καλυτερέψει η θέση του λαού, αλλά για να μπουν οι ίδιοι στη θέση των τούρκων».

Μήπως όλα τα παραπάνω σας θυμίζουν κάτι από την σημερινή πολιτική σκηνή;

Μας έχουν βάλει σε μια διαδικασία επιλογής προσώπων, τα οποία σαν σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες λειτουργούν παίζοντας των ρόλο των εγχώριων εντολοδόχων των Ευρωπαίων και το μόνο που κάνουν είναι να εφαρμόζουν όλα αυτά τα απάνθρωπα μέτρα, χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν η ποιότητα ζωής και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Δεν έχει καμία πλέον σημασία, αν στην κυβέρνηση έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ ή και οι δύο μαζί. Οι πολιτικοί κοτζαμπάσηδες του τόπου μας, θα πράξουν ακριβώς με τα ίδια κερδοσκοπικά κριτήρια λειτουργώντας εις βάρος του λαού, όπως έγινε και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος.

Γι αυτό δεν πρέπει να μασάμε ότι μας σερβίρουν και κυρίως να παραμείνουμε ενωμένοι σαν λαός, χωρίς να διχαζόμαστε πολιτικά σε ανούσιες αντιπαραθέσεις του στυλ, ευρωλάγνοι ή δραχμιστές, μένουμε Ευρώπη ή φεύγουμε Ευρώπη και όλες αυτές τις μπούρδες που ακούμε τελευταία. Γιατί στην τελική, ο λαός είναι πάντα αυτός που στο τέλος δίνει την λύση και πάντα μέσα από τον λαό γεννιούνται και ξεπετάγονται οι νέοι ηγέτες.

Αυτό και μόνο αυτό πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας, υπενθυμίζοντας συγχρόνως σε όλους αυτούς τους κοτζαμπάσηδες, που δήθεν ενδιαφέρονται για τον λαουτζίκο, ότι στο τέλος της επανάστασης, η ιστορία δεν είχε καλό τέλος για τους περισσοτέρους από αυτούς.

Γιατί, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, οι λαοί για λίγο μπορεί να φοβηθούν, αλλά ποτέ δεν ξεχνούν…

 Υ.Γ :

Πολλές φορές μελετώντας την ιστορία του τόπου μας, βλέπουμε να παίζεται το ίδιο έργο, με διαφορετικούς ηθοποιούς.  

Το μόνο που δεν αλλάζει, είναι ότι στο τέλος έρχεται ο Κολοκοτρώνης!!!!.   


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου